Alles over de rode roos

Rozen zijn er in honderden misschien wel duizenden verschillende soorten, maten en kleuren. Kort, lang, dik, dun, eenkleurig, meerkleurig ga zo maar door. Maar de bekendste roos is toch de rode roos. Iedereen kent deze prachtige bloem. De rode roos staat voor liefde en passie en wordt vaak cadeau gegeven aan een geliefde. Hoe dieper de rode kleur is van de roos, hoe meer passie ervan af springt. Maar let op: koop niet een te diep rode roos, in een verkeerd daglicht kan dit als zwart gezien worden. In Nederland kweken tientallen kwekers rode rozen, maar welke is nou het mooist?

De schoonheid van de rode roos

Iedereen heeft een eigen smaak en dit is niet anders op het gebied van rozen. Iedereen vindt een roos mooier dan de andere. Vergelijk dus vooral verschillende rode rozen en kijk welke jij het mooist vindt. De Red Naomi is een rode roossoort die iedereen mooi vindt. De exclusiviteit sprankelt van deze roos af. Door de lange steel en de brede rozenkop is de Red Naomi een prachtige verschijning. De steel kan wel 65 centimeter lang worden en de rozenknop kan wel 7 centimeter in doorsnede worden. Een WOW effect creëer je dus zeker met deze roossoort. 

De rode roos als cadeau

Een boeket rode rozen als cadeau geven is een erg leuk en liefdevol gebaar. Dit maak je natuurlijk specialer met nog iets extra’s. Doe iets bijzonders, denk bijvoorbeeld aan 1 witte roos in het boeket. De rode rozen staan dan voor het liefdevolle verleden met diegene en de witte roos staat voor een liefdevolle toekomst samen. Naast een extra roos kan je ook een ander extraatje toevoegen. Denk aan chocolade, wijn of champagne. Kies iets waarvan je geliefde gelukkig wordt, dit is bij iedereen verschillend. Wees in ieder geval creatief!