Heb jij al een insectenhotel?

Je hoort steeds vaker in het nieuws dat het slecht gaat met insecten. Met een insectenhotel kun jij deze beestjes een beetje helpen! Veel mensen zijn geneigd om af te wachten tot er grote maatregelen genomen worden, maar daar kan vaak lang op gewacht worden. Je kunt zelf ook iets doen, door het ophangen van een insectenhotel. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter het effect is en alle kleine beetjes helpen daarbij! Je hoeft dus niet meteen een heel groot bouwwerk in jouw tuin te plaatsen voor deze beestjes, een klein kastje kan al een positieve bijdrage leveren!

Voordelen van een insectenhotel

Er zijn verschillende redenen waarom het een goede keus is om een insectenhotel in je tuin te plaatsen. In de eerste plaats doe je dit natuurlijk omdat het slecht gaat met deze beestjes. Er zijn er steeds minder van omdat het met de natuur niet goed gesteld is en omdat er jarenlang veel te veel gif is gebruikt. Onze tuinen worden bovendien steeds minder groen, waardoor er minder plekken zijn voor insecten om te leven. Maar er zijn meer redenen waarom het een goed idee is om een insectenhotel te kopen en op te hangen. Wist je bijvoorbeeld dat sommige insectensoorten bladluis eten? Bladluis is een vervelend diertje in jouw tuin, ze kunnen jouw planten behoorlijk aanvreten, waardoor ze niet goed kunnen groeien. Bladluis kun je chemisch bestrijden, maar met de juiste insecten in jouw tuin hebben ze natuurlijke vijanden en hoef je hier zelf niets meer aan te doen! Daarnaast is het zo dat verschillende insectensoorten, zoals bijen, hommels en vlinders, ook zorgen voor bestuiving van planten. Hierdoor krijg je een mooiere bloei van jouw planten. Een insectenhotel is ook een goede manier om meer vogels en egels naar jouw tuintje te lokken, deze dieren eten immers graag verschillende soorten insecten!

Voor verschillende soorten

Er zitten dus verschillende voordelen aan het plaatsen van een insectenhotel:

  • je biedt leefruimte aan insectensoorten waar het slecht mee gaat
  • de insecten bestuiven jouw bloemen
  • bladluis en andere plaagdieren worden op een natuurlijke manier bestreden
  • er is meer voedsel voor handen voor vogels en egels

Ben jij enthousiast en wil je ook een hotel voor deze diertjes kopen? Dan is het goed om op te letten voor welke diersoorten ze geschikt zijn. Bij Vogelhuisjes.nl kun je kiezen uit verschillende van dergelijke hotels, maar waar sommige speciaal gemaakt zijn voor bijen, zijn andere weer bedoeld voor vlinders of voor lieveheersbeestjes. Je moet bij het uitkiezen van een insectenhotel dus niet alleen letten op de afmetingen ervan en op hoe het geheel eruit ziet, maar ook op voor welke beestjes ieder hotel gemaakt is. Er zijn dus varianten specifiek voor één insectensoort, maar er zijn ook grotere exemplaren die voor verschillende soorten geschikt gemaakt zijn. Heb je een hotel gekocht, let er dan ook goed op waar je deze plaatst. De meeste insectensoorten geven de voorkeur aan een zonnige en droge plek. Bij ieder insectenhotel op Vogelhuisjes.nl kun je precies vinden voor welke beestjes ze geschikt zijn en waar je ze het beste kunt plaatsen!