Het nut van een afstortkluis

afstortkluis-protector-deposit-cash-plus-1e-vooraanzicht

Een afstortkluis wordt vaak gebruikt in de Retail, in de horeca of in hotels, om een snelle greep uit de kassa te voorkomen. Afstortkluizen, ook wel afroomkluizen genoemd zijn handig om tussentijds kleine bedragen af te storten in de kluis. Door een handige constructie wordt het zogenaamde ‘hengelen’ door de sluis voorkomen, het is dus niet mogelijk om geld via de beveiligde afstort terug te halen. Afstortkluizen zijn er in vele varianten en groottes, maar zijn allemaal uitgevoerd met een afstortgleuf, kantelklep of afstortlade. Hierdoor kunnen medewerkers gemakkelijk contant geld in de kassa storten zonder dat je de sleutel of de code van de kluis met ze moet delen.

Soorten afstortkluizen

Er zijn verschillende soorten afstortkluizen beschikbaar, van klein naar groot. Zo zijn er afstortkluizen die gemonteerd moeten worden tegen een muur, in de nabijheid van een kassalade. Ook zijn er kluizen die onder een toonbank passen, deze kunnen met een sleutel los gemaakt worden om vervolgens op een kantoor leeg gehaald te worden. Daarnaast zijn er ook afstortkluizen beschikbaar met een tijdsvertraging. Dit is in te stellen bij afstortkluizen met een elektronisch slot, het is bij deze kluizen mogelijk om bijvoorbeeld in te stellen dat de kluis na het correct invullen van de code pas na een half uur geopend kan worden. De preventieve werking van deze afstortkluizen is dus erg groot!

Afstortkluizen zijn dus erg handig voor winkeliers, horeca en hotels om er voor te zorgen dat er nooit meer geld in de kassa zit dan noodzakelijk. Overvallers of inbrekers zullen dus niet veel buit maken wanneer je een afstortkluis hebt geïnstalleerd!