Het ontstaan van Engelse stijlmeubelen

Rond het jaar 1600 ontstonden de Engelse stijlmeubelen. Deze Engelse stijlmeubelen varieerden van banken, tot stoelen en van tafels tot kasten. De stoelen zijn in Londen ontstaan. Het is een eigenaardige ontwerpstijl die hedendaags nog in vele huishoudens voorkomt. Aanvankelijke waren de meubelen alleen voor de rijke laag van de bevolking. Ze waren moeilijk te produceren en dit werd vaak gedaan door een designer. De meubelen kwamen dan vooral voor in hotels, kastelen, of huizen van heersers. De meubelen stralen een soort heerschappij uit. Vandaag de dag worden de meubelen dan ook vaak geclaimd door de vader van het gezin.

Verschillende soorten Engelse stijlmeubelen

Er zijn zoals hierboven kort genoemd verschillende soorten Engelse stijlmeubelen. De voornaamste soort hiervan is de stoel. En dan in het bijzonder de verschillende soorten fauteuils. Daarvan is de bekendste soort de oorfauteuil, ook wel de wingchair in het Engels. De wingchair kenmerkt zich door een hoofdsteun, twee zijstenen, een armleuning en vaak een leren bekleding. Daarnaast is er ook een bank naar de Engelse stijl. Deze bank is in feite een beetje hetzelfde ontwerp als het oorfauteuil, maar dan in de vorm van een bank. De kussens zijn zacht en de details zijn hierbij mooi afgewerkt. Precisie en detail is wat deze stijl kenmerkt.

 

De geschiktheid van Engelse stijlmeubelen

De Engelse stijlmeubelen zijn vandaag de dag geschikt voor vrijwel elk huishouden. Waar de meubelen vroeger vooral in gebruik werden genomen door de rijkere laag van de bevolking, is daar nu verandering in gekomen. Dit komt simpelweg doordat de meubelen niet meer zo duur zijn als voorheen. De meubelen zijn dan ook vaak te zien bij mensen thuis. De kussens maken de stoelen comfortabel en het oogt ook mooi in de woonkamer of slaapkamer. Concluderend hebben de Engelse stijlmeubelen zeker met succes de hele wereld veroverd met haar opmerkelijke stijl. Dit komt door de verlaagde prijs sinds de 17e eeuw.