Op vakantie tijdens de herfst? Lees deze bestemmingstips

Herfstvakantie 2021

Mensen die regelmatig in de herfst op vakantie gaan weten er alles van: dit is waarlijk een heerlijke periode om te reizen. Je doorbreekt hiermee immers de drukte die doorgaans heerst in het najaar, de natuur is op haar best en de prijzen voor en de drukte tijdens de vakantie vallen mee. Zit je nog om tips verlegen wat betreft je vakantiebestemming voor de herfstvakantie in 2021? Lees dan zeker de aanbevelingen die we hieronder doen.

Herfstvakantie 2021

Zuid-Europa

Zuid-Europese landen als Portugal, Griekenland en Spanje bezoeken tijdens de herfstvakantie is iets dat je mede zou doen voor de weersomstandigheden. Aangezien het half oktober al aardig fris en donker kan zijn in Nederland is het geen rare gedachte om in die periode nog even zon en warmte om te zoeken. In de genoemde landen vind je die over het algemeen nog volop in oktober

Caraïben, Noord-Afrika of Kaapverdië

Als je de weersonzekerheid van Zuid-Europese landen te groot vindt, dan kun je natuurlijk ook bestemmingen zoeken die nog wat zuidelijker gelegen zijn. Als je bijvoorbeeld afreist naar Kaapverdië, Noord-Afrikaanse landen als Marokko, Tunesië of Egypte of zelfs de Caraïben, dan is goed, warm en zonnig weer nagenoeg gegarandeerd. Een grotere kans op hoge temperaturen en een strakblauwe lucht in oktober bestaat bijna niet. Natuurlijk kun je dan ook de Spaanse eilandengroep De Canarische Eilanden bezoeken, net als de Portugese Azoren.

Nederland en omstreken

We noemden het in het begin van dit artikel al even: in oktober en ook in november is de natuur op haar fraaist. Dit geldt in ieder geval voor veel landen in Europa, waaronder ook in Nederland. Wat dat betreft kun je het dus ook zonde vinden om juist in die periode naar het zuiden af te reizen. Voor die kenmerkende kleurrijke herfstachtige natuur kun je het best een accommodatie in een natuurlijke setting in Nederland of in een van de ons omringende landen boeken.