Tuinstoelkussens

Als je een tuin hebt ligt het voor de hand dat je daar een paar tuinstoelen met tuinstoelkussens in zet. Daardoor heb je de mogelijkheid om bij mooi weer buiten te zitten en te genieten van de zon en – als je dat hebt – van de planten en de dieren in de tuin. Het is aan te bevelen om bij de keuze van de tuinstoelkussens enigszins kritisch te kijken naar de soort kussens die je aanschaft. Ze moeten ten eerste passen in jouw tuinstoelen. Neem dus eerst de maat op voordat je in de webshop van superwoonwinkel gaat kijken.

Kenmerken van tuinstoelkussens

Bij het kopen van tuinstoelkussens is de maat van de kussens niet het enige beoordelingscriterium. Uiteraard moet je ook kiezen voor een product dat qua kleur bij de rest van het tuinmeubilair past. Maar ook het comfort speelt mee. Je kunt uiteraard kiezen voor de meest goedkope tuinstoelkussens in de juiste maat en kleur, maar als die niet dik genoeg zijn zitten ze niet lekker. In dat geval kun je beter kiezen voor een tuinmatras. Dat kun je op de tuinstoel leggen en dan heb je veel meer ondersteuning. Dat is dus veel comfortabeler.

Gebruik van tuinstoelkussens

Tuinstoelkussens zijn niet gevoelig voor vuil. Ze zijn gemaakt van polyester en dat kan worden schoongemaakt met een vochtige doek. De kussens kunnen niet tegen vocht. Als je ze mooi wilt houden is het het beste als je de kussens ‘s-nachts en bij regen op een droge plek opbergt. Als deze kussens nat worden blijven ze wekenlang klam aanvoelen. Dat komt doordat het materiaal maar heel moeilijk opdroogt. Bovendien kan het vocht in je kleren trekken als je er dan op gaat zitten. Zorg dus voor een droge opbergplek en leg de kussens daar neer als je ze niet gebruikt.