Waarmee moet je rekening houden als je meubels gaat kopen?

Scandinavian interior design living room 3d render with beige colored furniture and wooden elements

Meubels kopen doe je niet zomaar. Allereerst zijn meubelen niet goedkoop, maar je wilt ook dat ze vele jaren dienst doen. Als laatste is het belangrijk om goed na te denken over de meubelen die je koopt omdat ze moeten passen in je interieur. Of je nu alleen een bank zoekt of een volledig nieuwe uitzet voor je woonkamer, je gaat investeren in een product dat je jarenlang mooi moet vinden en dienst moet doen. Daarom denk je goed na over je aankoop en zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden voordat je naar de meubelzaak stapt.

Passen de meubels in je interieur?

Het is veel beter om van tevoren te bedenken wat je wilt dan om die beslissing uit te stellen tot je de meubelzaak binnen stapt. Je kijkt dan naar de stijl van je huidige interieur en gaat op zoek naar meubels die daar in passen. De beste manier om dat te doen is door een moodboard te maken. Tegenwoordig kan dat heel snel en gemakkelijk online, bijvoorbeeld met Pinterest. Het geeft je de kans om je gedachten te ordenen, om te bepalen wat wel en niet in je interieur en plannen past en een selectie te maken voordat je naar de winkel gaat.

De juiste afmetingen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is niet alleen de stijl van de meubels die moet passen. Ook de afmetingen zijn belangrijk. En dat is moeilijk in te schatten van een beschrijving. De beste manier om te bepalen welke afmetingen je nodig hebt is door de kamer van tevoren op te meten en een tekening op schaal te maken. Je kunt daar de meubelen die je op het oog hebt dan ook op schaal in tekenen. Zo zie je in de praktijk of een meubelstuk past of niet en dat al voordat je het gaat bekijken. Na een tijdje krijg je dan wel een goed idee van de maximale- en minimale afmetingen die per meubelstuk mogelijk zijn.

Klik hier voor het complete assortiment!

De kwaliteit

Kwaliteit is bij het uitzoeken van meubels ook erg belangrijk en dat kan nogal eens variëren. Het is de bedoeling dat je met meubels thuis komt die je jarenlang gebruikt. Het aanschaffen van meubelen is een investering in de toekomst en in veel gevallen is goedkoop duurkoop. Kwaliteit is lastig te testen, maar je kunt wel op een aantal manieren een idee krijgen van wat je op het punt staat aan te schaffen.

  • Ga op zoek naar recensies en beoordelingen van mensen die de meubels al gekocht hebben. Zij weten als geen ander hoe het is om van het meubelstuk gebruik te maken.
  • Kijk dan direct naar de recensies over de winkel die de meubels verkoopt, want van hen krijg je garantie en nazorg.
  • De garantieregeling is ook een goede indicator van kwaliteit. Hoe beter deze is, hoe meer vertrouwen de verkoper van de meubelen heeft in de producten. Zijn deze van matige kwaliteit, dan zal deze daar nooit een uitgebreide garantieregeling over aanbieden.