Wat is Coretec en waarom is het zo populair?

coretec

Er zijn veel merken die tegenwoordig inzien wat er allemaal mogelijk is met pvc. Met name vloeren worden vaak gemaakt van pvc maar in feite zijn er nog veel meer producten die met dit materiaal worden gemaakt. Een merk dat echter al lang door heeft hoe goed pvc kan zijn en met name bij het maken van vloeren, is Coretec.

Wat is Coretec?

Coretec is niet alleen een merk maar ook een benaming die wordt gebruikt voor een specifiek type vloer. Het is bij kenners absoluut een favoriet dus wanneer je informeert naar de mogelijkheden op het gebied van vloeren dan is de kans heel groot dat Coretec aan bod komt. 

coretec

Wat is een Coretec vloer?

De vloeren van Coretec zijn uniek in hun soort. Sommige andere fabrikanten proberen dit type vloer wel na te maken maar niet altijd met succes. Wat Coretec vloeren namelijk zo bijzonder maakt, is dat ze gemaakt zijn van:

  • gerecycled hout
  • bamboe
  • kalksteen
  • vinyl

Die samenstelling is uniek in een vloer en geeft deze vloeren bovendien een aantal grote voordelen mee. Want met een Coretec vloer haal je dus een duurzame vloer in huis. 

Duurzame optie

De duurzaamheid van dit type vloer zit hem in meerdere aspecten ervan. Allereerst is Coretec een vloertype dat dus gemaakt wordt van gerecycled hout. Dat is per definitie duurzamer omdat materialen worden hergebruikt en dat is goed voor het milieu. Coretec is echter ook duurzaam dankzij de stevigheid en het onderhoud. Deze vloeren gaan lang mee, veel langer dan vloeren die bijvoorbeeld van massief hout  zijn. De combinatie van materialen zorgt er ook nog voor dat je minimale tijd en geld kwijt bent aan het onderhoud. Je hoeft de vloer bijvoorbeeld niet om de zoveel tijd in de olie te zetten, zoals wel het geval is bij hout.