Anti-worteldoek, worteldoek of gronddoek?

Niemand wil onkruid in een tuin. Een mooie tuin verlengt namelijk de woonkamer. Zeker in de zomer wil je genieten van de tuin. Denk aan die lekkere zomeravonden met vrienden in tuin. Daar hoort onkruid niet bij. Veel mensen zetten daarom anti worteldoek in. 

Maar je hebt vast wel eens gehoord over anti worteldoek, gronddoek en worteldoek. Het verschil tussen deze drie doeken is onbekend voor velen. En waar gebruik je het voor? 

Het verschil tussen gronddoek, worteldoek en anti-worteldoek

Zit er een verschil tussen anti worteldoek, worteldoek en gronddoek? Het antwoord is simpel, nee. Dit zijn allemaal verschillende benamingen voor hetzelfde product. 

Worteldoek is geweven uit zwart polyester. Het materiaal is milieuvriendelijk en voorkomt dus onkruid in de tuin. Welke keuze je dus ook maakt, je koopt zowel met worteldoek, gronddoek en anti worteldoek hetzelfde product. 

Het nut van worteldoek 

Het nut van worteldoek mag inmiddels wel duidelijk zijn, namelijk het voorkomen van onkruid in je tuin. Maar hoe gaat dit in zijn werking? 

Worteldoek laat water door. Hierdoor kan regenwater op een natuurlijke wijze wegzakken. Zo blijft de grondwaterspiegel op niveau en heb je weinig tot geen wateroverlast bij een fikse regenbui. Doordat worteldoek regen doorlaat blijft ook de bodem gezond. Er ontstaat een natuurlijk bodemleven. Wat ook weer leidt tot meer biodiversiteit. 

Waar leg je in de tuin worteldoek? 

In principe kun je worteldoek inzetten op alle plekken in de tuin. Zowel onder de tegels, maar ook onder gras en jouw beplanting. Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond vlak, egaal is. Zo leg je het worteldoek strak en voorkom je oneffenheden in het worteldoek. 

Een goede toevoeging aan worteldoek is boomschors of houtsnippers. Hiermee voorkom je het onkruid zeker. Vaak kun je deze producten kopen bij een tuincentra of gewoon simpel online bestellen in grote hoeveelheden. Zo maak jij snel en simpel jouw tuin onkruid vrij. Bestel snel worteldoek online