De boom met de prachtige roze en witte bladeren

bomen-bezorgen

Wie houdt er nou niet van de lente? De winter is voorbij, de vogels gaan weer fluiten en heel langzaam komen er weer knoppen aan de bomen. Ook de Japanse Sierkers komt langzaam weer in bloei. En nu denk je waarschijnlijk, wat is in hemelsnaam een Japanse Sierkers? Maar je hebt hem vaker gezien dan je denkt. De Japanse Sierkers herken je namelijk aan de witte met roze bladeren die aan de boom zitten. De Japanse Kers is één van de bekendste bloesemboom. Vaak planten gemeenten deze bomen langs openbare wegen, omdat het de straat opfleurt, het is namelijk echt een hele mooie boom!

Het sneeuw bladeren

Niet alleen gemeenten planten de Japanse Sierkers langs de straten, maar ook burgers hebben ze graag in de tuin staan. Het leuke aan de Japanse Sierkers is, dat wanneer hij uitgebloeid is en de bladeren loslaten, het net lijkt alsof het sneeuwt. Alle witte en roze bladeren dansen door de lucht totdat ze de grond raken. Het is dus niet alleen mooi wanneer de Japanse Sierkers in bloei staat, maar ook wanneer het zijn bladen verliest. Dit kun je niet over elke boom zeggen, sommige bomen worden namelijk heel lelijk wanneer zij hun bladeren los laten.

Sneeuwballen aan je boom

De Japanse Sierkers is wel een erg grote boom om in de tuin te plaatsen, al helemaal wanneer je niet zo’n grote tuin hebt. Je zou dan kunnen kiezen voor een andere boom, maar welke boom heeft ongeveer net zo’n mooie uitstraling als de Japanse Sierkers? De sneeuwbal op stam is er eentje die erg dichtbij komt. Het voordeel aan dit boompje is dat die niet zo heel groot is en makkelijk in een kleine tuin past. Er komen prachtig witte bollen gevormd van bloemen aan de boom hangen en dit zorgt voor een sneeuwbaleffect. Daarnaast is de bloeitijd van een sneeuwbal twee keer. Zowel in het voorjaar en najaar. Dit betekent dat je er dubbel plezier aan beleefd.