Een frisse start in 2015? Kijk eens rond naar koophuizen in Oostenrijk!

Natuurlijk hebben mijn vriendin en ik vele vrienden die een beetje op onszelf gelijken, die ons aan onszelf doen denken, in wie we onszelf weerspiegeld zien. De mensen met wie we de afgelopen kerst hebben gespendeerd zijn bijvoorbeeld zo, alle acht zijn we zo’n beetje uit hetzelfde hout gesneden. De meeste van hen zijn zo avontuurlijk als wat, zoals het stel bij wie ik in dit artikel stil wilde staan.

Een heuse emigratie naar Oostenrijk

Met kerst kwamen mijn beste vriend en zijn vriendin namelijk met een wel heel bijzondere aankondiging. Het was iets waar ze het al jaren over hadden, en ze hadden ook al tijden naar koophuizen Oostenrijk rondgekeken, daarvan wisten wij allemaal. Maar dat 2015 voor hen iets heel anders zou brengen dan voor allen van ons Nederlanders, dat had ik toch niet kunnen bevroeden. Zij hebben namelijk besloten de overstap te maken en met elkaar in een van de prachtige koophuizen in Oostenrijk die ze er vonden te trekken. Ik snap volkomen waarom hun keuze op juist deze woning is gevallen want het is werkelijk een plaatje. Om heel eerlijk te zijn spreekt dit idee mij en mijn partner ook behoorlijk aan en we besloten gewoon eens op de bonnefooi rond te gaan kijken naar de mogelijkheden, op het grensvlak tussen dromen en anderzijds een realistisch plan in. Ik stuitte op de website van MountainImmo, die ik eenieder aanraad die ook oren heeft naar emigreren te Oostenrijk, of die om een andere reden naar koophuizen in Oostenrijk wil rondkijken, bijvoorbeeld voor een tweede huisje. Het is een adviesbureau maar tegelijkertijd ook projectuitvoerder dus je kunt er voor werkelijk álles terecht, en het aanbod is ook niet mis!