Hoe een vloer jouw huis afmaakt

pvc vloer

Wanneer je een nieuw huis koopt, of als je gaat verbouwen, is het van belang om goed na te denken over de vloer. Deze geeft namelijk een belangrijk visueel effect aan je interieur. Er zijn veel verschillende soorten vloeren, maar ik wil het in dit artikel specifiek hebben over pvc vloeren.

Pvc vloeren zijn er in verschillende maten, diktes en kleuren. Je kan ze zo dus heel goed aanpassen aan de rest van je interieur. Daarnaast zijn pvc vloeren ook erg duurzaam en makkelijk in onderhoud. Floorlife.nl heeft een ruim assortiment aan pvc vloeren, dus klik hier! en neem een kijkje.

Wat zijn pvc vloeren precies?

Pvc vloeren zijn kunststof vloeren. Het materiaal is flexibel en daardoor makkelijk te leggen. Pvc is een afkorting van polyvinylchloride. Dit kunststof wordt gemaakt van petroleum en zoutzuur. Daarnaast bevat het materiaal plasticisers. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat het materiaal soepel blijft. Pvc vloeren kunnen in verschillende diktes geleverd worden. De dikte is afhankelijk van het soort vloer dat je kiest. Een pvc vloer kan namelijk in verschillende lagen uitgevoerd worden.

Pvc vloeren zijn er in vele soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld pvc stroken, tegels of planken. Daarnaast is de dikte van een pvc vloer ook verschillend. Deze kan namelijk variëren van twee tot zes millimeter. Pvc vloeren zijn er dus in vele soorten en maten. Je kan ze heel makkelijk aanpassen aan de rest van je interieur.

Pvc vloeren hebben vele voordelen

Pvc vloeren hebben vele voordelen. Zo zijn ze makkelijk in onderhoud, duurzaam en hygiënisch. Daarnaast zijn pvc vloeren ook geluiddempend en comfortabel. Ook is het materiaal makkelijk te leggen. Pvc vloeren zijn dus heel erg praktisch.

Pvc vloeren zijn makkelijk in onderhoud. Je hoeft ze namelijk alleen af te nemen met een vochtige doek. Daarnaast zijn pvc vloeren ook heel duurzaam. Ze kunnen namelijk tegen een stootje. Pvc vloeren gaan dus heel lang mee. Ook zijn pvc vloeren hygiënisch. Dit komt omdat bacteriën en schimmels moeilijk hechten aan het materiaal.