Kan verlichting duurzaam zijn?

Duurzame ontwikkeling is de laatste jaren een van de prioriteiten vele lampenwinkels geworden. Er wordt inderdaad alles aan gedaan om de klimaatverandering te bestrijden en de natuur te beschermen. Of je nu een particulier of een groot bedrijf bent door LED-verlichting te gebruiken kun je jouw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Wat is duurzame verlichting?

Het principe bij een lampenwinkel van duurzame ontwikkeling is gebaseerd op het idee dat er geen hulpbron wordt gebruikt die verder gaat dan wat zich kan ontwikkelen. Duurzame of milieuvriendelijke verlichting verwijst naar zowel het type verlichting dat wordt gebruikt als de manier waarop deze wordt gebruikt. Producten bij de lampenwinkel moeten daarom gedurende hun hele levenscyclus zo min mogelijk energie verbruiken en efficiënt worden gebruikt. LED-verlichting kan ook worden geassocieerd met moderne technologieën zoals het principe van het verbonden huis. LED-verlichting is dus geoptimaliseerd om natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Welke ledverlichting is duurzaam?

Bij vele lampenwinkels zal je horen dat ledverlichting het meest effectief is, het meest duurzaam en onderhoudsvrij en daarmee de ideale duurzame verlichting. Door de lange levensduur worden de led-lampen veel minder vaak vervangen, dus veel minder weggegooid, de productie is ook lager dan bij conventionele verlichtingstechnologieën. De lampenwinkel is van mening dat LED-verlichting helpt het verminderen van de consumptie van energie en de kosten, maar ook de lichtvervuiling van de nachtelijke hemel. Conventionele buitenverlichting, zoals   straatverlichting, produceert sterke licht-uitstoot dat brandt in de donkere nacht hemel en dus verstoort het ritme van het leven van dieren en mensen. De LED-verlichting bieden de perfecte licht van hoe energiezuinig en milieuvriendelijk. De gehele levenscyclus van LED- verlichting is duurzaam. Om zo groen mogelijk te zijn, houden we ook rekening met het recyclen van componenten. Bij de productie worden recyclebare materialen zoals glas en metalen spaarzaam gebruikt. Schadelijke stoffen zoals kwik worden niet gebruikt. In tegenstelling tot traditionele verlichting is ledverlichting dus recyclebaar.