Kies jij haagconiferen voor jouw haag?

Als jij een groenblijvende haag rond jouw tuin wilt hebben, dan zijn haagconiferen hiervoor een uitstekende keus! Er zijn natuurlijk ook nog wel andere plantensoorten waar je voor kunt kiezen, zoals de taxus of laurier. Kijk dus altijd even goed naar wat jij het mooist vindt. Haagconiferen zullen uiteindelijk voor veel mensen de voorkeur hebben, ook omdat er verschillende varianten zijn waar men uit kan kiezen. Daardoor is er altijd wel een variant te vinden die jou aanspreekt en die goed past bij jouw tuin. Wil jij hiermee een haag aan gaan planten? Koop je coniferen dan via coniferen-bestellen.nl!

Haagconiferen voor dichte hagen

Iedereen wil graag privacy in de achtertuin, je wilt daar rustig kunnen zitten zonder dat mensen bij jou de tuin binnen kunnen kijken. Je kunt op verschillende manieren ervoor zorgen dat je deze gewenste privacy krijgt. Je kunt dus een haag aanplanten van bijvoorbeeld haagconiferen, maar je kunt ook kiezen voor een schutting, een muur of een ander dicht hekwerk. Waar kun je nu het beste voor kiezen? Wij zouden jou toch echt aan willen raden om voor een groenblijvende haag te kiezen, dit heeft voordelen voor jou, de natuur en het klimaat. Natuurlijk duurt het met haagconiferen of andere haagplanten even voordat je de juiste hoogte hebt, maar dan heb je ook iets moois. Je hebt altijd wat groens in de tuin en dat heeft een bewezen positief effect op je humeur. De kleur groen zorgt voor ontspanning en vermindert stress. Een ander pluspunt voor jouzelf is dat een schutting bijvoorbeeld bij een storm nog wel eens om wil waaien, maar met hagen heb je daar zeker geen last van! Ook voor het klimaat is het goed om hagen aan te planten, want de haagconiferen nemen CO2 op en ook water. Zo wordt regenwater na hevige buien snel opgenomen en heb je minder snel last van wateroverlast.

Verschillende soorten

Een heg van haagconiferen heeft ook voor de natuur nog verschillende voordelen. Egeltjes kunnen er gemakkelijk onderdoor lopen en behouden zo hun leefgebied. Vogels kunnen er in schuilen, net als verschillende insectensoorten. Zo heeft het dus niet alleen voor jouzelf, maar ook voor natuur en klimaat verschillende voordelen! Heb jij interesse in het aanplanten van een coniferenhaag, dan is het goed om te weten dat er verschillende conifeersoorten zijn waar jij uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de:

  • Thuja Brabant
  • Tsuga canadensis
  • Columnaris

Allemaal hebben ze een geheel eigen kleur en ook de vorm van het blad verschilt. Daarnaast hebben al deze haagconiferen een belangrijke overeenkomst en dat is dat ze een heel dichte structuur hebben. Vooral als jij ze goed snoeit. Je hoeft er dan ook helemaal niet bang voor te zijn dat anderen alsnog iets kunnen zien, dat ze tussen de takken door kunnen kijken. Heb jij interesse in het kopen van deze planten? Ga dan naar coniferen-bestellen.nl. De coniferen die je hier koopt komen rechtstreeks van de kweker. Daardoor ligt de kwaliteit hoger, ze zijn verser en de prijs ligt ook nog eens lager dan bij het tuincentrum. Daarom is coniferen-bestellen.nl het juiste adres voor iedereen die op zoek is naar haagconiferen!