Let op deze drie punten bij het kopen van een dekbedovertrek

Smulderstextiel.nl dekbedovertrek

Zijn de dekbedovertrekken die je in huis hebt inmiddels aan het slijten en kun je dus wel weer een of meerdere nieuwe setjes gebruiken? Een Smulderstextiel dekbedovertrek zal dan zeker soelaas bieden. Gezien de omvang van hun assortiment kan dat nauwelijks anders. Niettemin zijn er een paar dingen om op te letten wanneer je een nieuw dekbedovertrek koopt. De drie hieronder beschreven aspecten zijn daarbij het belangrijkst.

De materiaalsoort

Smulderstextiel.nl dekbedovertrek

De allerbelangrijkste factor van een dekbedovertrek is hoe dan ook het materiaal. Ten eerste moet dit materiaal zijn waar je huid goed op reageert. Je hebt immers toch de hele nacht direct contact met je dekbedovertrek. Let op: het duurste materiaal hoeft voor jouw huid niet per se het beste te zijn. Ga even voor jezelf na welke dekbedovertrekken je prettig vond in het verleden. Probeer een nieuw exemplaar in huis te halen van hetzelfde materiaal.

Het kleurpatroon

Het kleurpatroon, oftewel het dessin, is het eerste waar je oog op valt wanneer je dekbedovertrekken aan het bekijken bent. Het belang hiervan is niet te onderschatten, want een dekbedovertrek neemt een grote plek in het gezichtsveld in zodra je een slaapkamer in kijkt. Kies dus een dessin dat naar je smaak is en dat past bij de andere kleuren in je kamer.

Smulderstextiel.nl dekbedovertrek

Dubbele doorlopende instopstrook

De meeste mensen prefereren een dekbedovertrek met een dubbele doorlopende instopstrook. Dit is niet voor niets. Deze strookt waarborgt dat je dekbed binnen het overtrek niet verschuift. Dit brengt extra comfort met zich mee.