Niet naar binnen, maar naar buiten

a-beautiful-day-g4518e8df6_640

Ja, je kent het vast wel; die vervelende ramen die naar binnen opengaan. Er zijn enorm veel redenen om een raam te nemen dat naar buiten opengaat. Je hebt binnen misschien te weinig ruimte om het raam naar binnen te openen. In dat geval is het handig om een raam te nemen dat naar buiten opdraait. Op die manier bespaar je een hoop ruimte. Bovendien is het een stuk makkelijk als je een vensterbank hebt. Vaak zetten mensen een aantal sfeervolle dingen neer op de vensterbank. Iedere keer als je het raam op zou willen zetten, moet je dat allemaal weghalen, omdat het raam naar binnen opengaat. Dat kun je voorkomen door een raam te pakken, dat naar buiten opengaat..

Werking van het raamkozijn

Het handige is als je raamkozijn meerpuntsluitingen heeft. Bij een naar buiten draaiend raam is dat ook een enorm handige zet. Een tele uitzetter is ook enorm handig. Waarom dan? Als er bij een raamkozijn ook nog een tele uitzetter zit, kun je het raam gemakkelijk op meerdere standen zetten. Hierdoor krijg je dus de mogelijkheid om het raam zo wijd te zetten als je zelf zou willen. Het raam dat naar buiten draait valt makkelijk te openen en te sluiten en dus ook op verschillende standen te zetten. Hierdoor zal het raam niet zomaar open en dicht waaien. Ideaal, dus!

Varianten van de naar buiten draaiende ramen

Wat voor varianten die naar buiten opengaan heb je allemaal? Je hebt dus een raamkozijn dat naar buiten draait, maar er is ook een variant die naar buiten toe schuift. Dit raam noem je een uitzetraam.

Je zou ook een kozijn kunnen nemen, waarbij twee ramen naar buiten draaien zonder een tussenstijl. Allebei de ramen kunnen hierbij worden geopend. Dit zal uiteindelijk een grote opening creëren. Als laatste heb je ook nog een kozijn met een raam dat naar buiten toe draait, waar twee keer zijlicht bij komt kijken.Zo zie je dat er nog veel bijzondere opties zijn bij de ramen.