Oneindige mogelijkheden met beton cire

Beton cire is een vrij nieuw product op de markt. Wellicht ken je het dus nog niet, of weet je niet wat je er allemaal mee kan. Hier vertellen we je kort wat je allemaal wel niet kan bewerken met beton cire.

Maar eerst, wat is beton cire? Eigenlijk is het een stucwerk van beton, en dus een erg gave en mooi afgewerkte variant van normaal beton. Zegt dit je nog niets, kijk dan eens op het internet en je zult meerdere afbeeldingen vinden van mooie strakke vloeren, wastafels en zelf hele badkuipen gemaakt van beton cire. Het is zo’n populair product omdat het zowel sterk, mooi als duurzaam is. Daarnaast is beton cire aanbrengen totaal niet moeilijk omdat het een erg flexibele materie is.

Loopoppervlakte en wanden

Maar waar kun je beton cire aanbrengen? Ten eerste zijn er erg veel mogelijk voor loopoppervlaktes. Hier denk je natuurlijk ten eerste aan vloeren. Dit is ook wel waar beton cire het meeste voor gebruikt wordt. Zoek bijvoorbeeld eens op internet naar industriële woonstijl en je zult bijna alleen maar betonnen vloeren tegenkomen. Maar naast vloeren wordt beton cire ook gebruikt voor trappen.

Daarnaast zie je ook veel beton cire voor bijvoorbeeld wanden. Zoek bijvoorbeeld eens op een Franse badkamer en je zult prachtige inloopdouches vinden, waarin de wanden gemaakt zijn van beton cire. Wat beton cire hier doet is een hele chique look overbrengen. Ga je dus echt voor een strakke badkamer dan is beton cire een absolute must. Beton cire kan zelf aangebracht worden op het plafond.

Meubels

Beton cire kan zelfs gebruikt worden om meubels mee te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tafels, badmeubels of tv-meubels. Dit geeft je meubels een heel gave en stoere uitstraling. Ook wordt beton cire veel gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld een wasbak, keukenblad of zelfs een hele badkuip. Wederom kun je op het internet meerdere voorbeelden vinden.