Tarzan is een klassieker

Ik wou dat ik een hoogte verstelbaar bureau had op mijn kamer. Waarom denk je dat ik graag een hoogte verstelbaar bureau op mijn kamer had gehad? Omdat ik een jungle kamer had. Deze wou ik echt heel erg graag nadat ik Disney Tarzan had gezien. Ik was helemaal weg van de film als kind en ging vaak in mijn onderbroek Tarzan nadoen. Daarbij vloog ik door het huis heen en werd er flink wat van af geschreeuwd. Onlangs keek ik de film weer. Ik was bang dat de film niet bijzonder zou zijn en dat ik voornamelijk door nostalgie de film goed vond. Maar Disney Tarzan is een absolute klassieker die je niet kunt overtreffen.

Disney is soms juist klote

Maar Disney is niet altijd geweldig. Als je daar een uitleg voor wilt hoef je niet verder te kijken dan de sequel trilogie van Star Wars. Hoewel de eerste twee films nog redelijk warm werden ontvangen zal de derde film de geschiedenis ingaan als een van de grootste blunders in de film wereld. Maar eigenlijk begonnen de problemen al bij deel zeven. Ten eerste kozen ze ervoor om het verhaal weer te laten draaien om de skywalker saga. Je zou kunnen zeggen dat na Return of Jedi het verhaal van Skywalker toch wel een beetje klaar was. Maar blijkbaar had Disney andere plannen.

Het werd steeds erger

Deel zeven was op zich nog wel te doen. Bij het achtste deel waren heel erg veel mensen ontevreden maar je kon nog zeggen dat dat kwam door een regisseur die iets compleet nieuws wou doen met Star Wars. In het laatste deel zijn er zoveel domme dingen dat je niet eens wilt geloven wat voor domme dingen er wel niet allemaal zijn. Je hebt ruimteschepen die niet weten wat omhoog is. Palpatine is om een of andere reden weer terug. Dit is de grootste belediging. Het hele idee van de skywalker saga en het offer van Anakin is teniet gedaan door de terugkeer van palpatine. Gelukkig wordt hij direct gedood door zijn kleindochter.