Van kamer naar huis of appartement

Na je studentenleven in de grote stad zul je uiteindelijk op je zelf willen gaan wonen, misschien zelfs wat zelf of samen kopen. Hoe ga je met al je oude spullen om en wat moet je nou echt nieuw gaan halen. Wat als je partner niet dezelfde stijl heeft, hoe ga je hiermee om? Zijn een jaloezie en lamellen nou hetzelfde of hoe hang nou die gordijnen op een ander systeem op? Dit zijn vragen die we in deze blog zullen behandelen.

Spullen

Maak een selectie van spullen die nostalgisch zijn en waar je een waarde aan hebt verder zullen er een aantal spullen die misschien praktisch zijn om te houden zoals bijzettafels of een aantal lampen. Verder raad ik altijd aan om zelfs met een kleiner budget te kijken naar andere spullen al is het lekker uit de tweedehands winkel. Veel mensen houden van de nieuwe start en dus ook een nieuwe start, je doet je wat tekort om hier te veel van oude spullen in het nieuwe huis te zetten.

Stijl combineren

Ga niet te hard op één stijl zitten, zoek esthetische plaatjes op en maak hier combinaties van die je leuk vindt, kijk naar meerdere soorten kleur stijlen en wat al in huis of appartement hangt. Veel stijlen zijn tegenwoordig te combineren dus kijk of je een aantal soort stijlen hebt met je partner die enigszins op elkaar lijken en zo kom je uit op een resultaat wat beide mooi vinden.

Ramen

Ja veel mensen onderschatten het onderdeel van ramen, als het een ouder huis is moet je het schilderen, dit is duur om te laten doen maar veel werk om zelf te doen. Je moet namelijk meerdere keren schuren (neem hier een hand schuurmachine voor), gaatjes dichten, repareren, lakken en dan schilderen. Dit kan wel even duren als je veel ramen hebt. Met gordijnen of raamdecoratie moet je kijken wat mogelijk is om erop te hangen, de meeste gordijn systemen zullen geen probleem zijn maar bij bijvoorbeeld houten jaloezieen daar heb je veel ruimte boven het raam voor nodig.