Verhuizing? Zo maak je het leuk

Een verhuizen wordt vaak door mensen ervaren als een zwaar, lastig en met name stressvol moment. Er komt veel bij kijken, zoals een verhuisbedrijf Delft inhuren of beslissen om alles in eigen beheer uit te voeren, spullen inpakken en daarna in het nieuwe huis weer uitpakken en alles op zijn plek zetten. Er zijn veel verhuizers die de last wat kunnen verminderen, zoals bijvoorbeeld Studentverhuisservice, maar je kan gelukkig ook veel zelf doen om de stress te verminderen en het verhuizen leuk te maken.

Tips om verhuizen leuk te maken

  1. Hulp van anderen

Dit is altijd handig en dus ook altijd welkom tijdens het verhuizen. Vraag hulp aan familie, vrienden en kennissen. Maak er een dag van waarbij je elkaar helpt. Op deze manier kan je de taken ook verdelen en gaat het in elkaar zetten van meubels bijvoorbeeld veel makkelijker en sneller. Aan het einde van de dag kun je met zijn allen iets gaan eten om de dag af te sluiten.

  1. Maak het comfortabel

Draag comfortabele kleding, het liefst een outfit van bijvoorbeeld oude kledingstukken of in ieder geval kleding dat vies mag worden of, in het ergste geval, beschadigd of kapot. Je hoeft je tijdens het verhuizen dan geen zorgen te maken dat je mooiste kleding of dure schoenen of broeken vies worden of kapot gaan. Naast comfortabele kleding kan je ook een playlist maken met upbeat muziek, zodat je niet in een stil huis aan de slag hoeft. Als laatste, als je de mogelijkheid hebt om te kiezen, probeer dan te voorkomen dat je verhuist in de zomer. Het is dan namelijk veels te warm om te gaan tillen.

  1. Manage de tijd en mood

Houdt in de gaten of mensen op schema liggen of eventueel meer tijd nodig hebben. Kijk of er mogelijkheden zijn waar je tijd juist kan winnen, zodat je zo snel mogelijk in bed kunt vallen of ergens kan gaan eten. Als jij of anderen beginnen in te kakken, las dan even een pauze in voor wat koffie of een wandeling.